Ако не беше адвокат Янко Янев, щях да остана без кола

Walio, 08 юли 2017, Коментарите са изключени за Ако не беше адвокат Янко Янев, щях да остана без кола
Categories: Мисли
Tags: , , , , ,

Искам сърдечно да благодаря на адвокат Янко Янев. Помогна ми във войната с моя застраховател и благодарение на него успях да си оправя колата навреме за лятната почивка.

Но нека ви разкажа историята от самото начало.

Аз имам кола. Имам и жена, която няма собствена кола. Ето защо от време на време й давам моята, което вярвам, че е истински жест и се надявам тя да го оценява. И както повечето (не казвам всички) жени и моята не е много добра нито в паркирането, нито в карането назад. Аз го знам, тя си го признава и сме го приели за свършен факт.

Преди няколко седмици обаче се случи инцидент, в който единственият пострадал беше именно моята кола. Бях я паркирал отстрани на блока и нетипично за мен я бях качил на тротоара напред. По принцип я вкарвам назад, за е по-лесно излизането. На следващата сутрин жена ми имаше ранен час за фризьор и й бях обещал да вземе колата. Така и стана. Аз закусвах по пижама вкъщи, когато тя излезе. Една-две минути по-късно чух някакъв удар навън и 30 сек. след това получих тревожно обаждане по телефона.

Ще ви цитирам жена ми: аз тръгнах да излизам… лекичко натиснах газта, но нещо се случи, колата тръгна и после натиснах спирачката до долу…

Повярвайте ми, веднага разбрах коя „спирачка“ е натиснала, онази най-лявата. Беше качила задната гума на отсрещния тротоар и джантата на гумата така се беше изкривила, че дори работникът на вулканизатора се зачуди как е станало. Но това не е всичко. Милата ми половинка успяла да уцели точно колоната на блока и имах изкривена броня, счупен фар… Лошо ми стана като видях, но геройски стиснах устни и преглътнах горчилката в устата си.

По-лошото дойде след това. Имам застраховка Каско и си мислех, че благодарение на нея ще оправим ремонта бързо и ще мога да си взема колата. Уви, не. Започна едно мотане при застрахователя. Ама как е станало, кой е причинил инцидента, не сте били вие, друг е шофьора, трябва да изчакате за доверен сервиз, не знаем колко време ще отнеме, не можем да ви платим и вие да изберете сервиз.

Размотаваха ме не малко време, през което трябваше да ходя на работа по алтернативни начини – с автобуси, таксита, с колеги и т.н. Исках си колата и когато най-накрая ми омръзна да чакам, се свързах с адвокат Янко Янев. Някъде бях чел, че е много добър застрахователен адвокат. Бил специалист именно в казуси със застрахователни компании и знаел как работят. Не се поколебах и си уговорих среща. Разказах му всичко, разбрахме се и той ме увери, че съм в правото си да негодувам. Не съм бил първият, нито ще съм последния, който е попаднал в подобна ситуация.

Адвокат Янко Янев ми направи наистина добро впечатление. Съвестен юрист е, на когото да се довериш да те защитава пред съда.

Учудващо обаче колко бързо застрахователят ми си промени мнението, щом разбра, че съм прибегнал до правна помощ. Май не му се ходеше на съд.

Така че отново благодаря на адвокат Янко Янев и неговите колеги за помощта. Колата ми вече е тип-топ и с жена ми сме в отпуск. Отиваме на море за цяла седмица. Но аз ще карам… тя да не се и надява.

Comments