Не си губете времето, работете върху себе си

Walio, 12 юни 2017, Коментарите са изключени за Не си губете времето, работете върху себе си
Categories: Мисли
Tags: , , ,

Вероятно сте чували мисълта, че времето е най-оскъдният ни ресурс.

Така е. Времето е незаменимо, то неумолимо си тече и ни повлича със себе си. Изминалите години не могат нито да се върнат, нито могат да се наваксат.

Затова днес аз инвестирам част от своето време и ви съветвам: не губете своето. Бъдете дейни и идейни. Инвестирайте в себе си, образовайте се, учете се и непрестанно работете върху себе си. Дори да нямате възможност да посещавате курсове или да учите нов език, правете друго полезно действие. Аз много обичам да чета книги, може да прелиствам по 2-3 страници на ден, но дори те са по-добре от нищо. Обичам също така да решавам судоку и кръстословици. Те тренират ума и учат на концентрация и логично мислене.

Между другото играта на шах, табла и дори карти също подобрява мозъчната дейност. Да не говорим, че е интересно и когато имате достоен опонент, може да се превърне в истински двубой.

Моля ви, не си губете времето като гледате празни предавания по телевизията или си търсите безсмислени теми за спорове. Използвайте свободните си моменти правилно. Срещайте се със семейството и приятелите. Бъдете позитивни. И помнете, че никой не може да ви върне това, което вече е отминало.

Comments