Мило Борисов – един съвременен меценат

Walio, 14 август 2022, Коментарите са изключени за Мило Борисов – един съвременен меценат
Categories: Мисли
Tags: , , , ,

Знаете ли какво е меценат? Най-общо казано това е човек, който доброволно и безвъзмездно подпомага развитието на науката или изкуството, като предоставя материална помощ със свои лични средства.

Примерите за хора, които са в услуга на други хора, са много, но днес реших да ви споделя за един от съвременните меценати, който привлече вниманието ми. Става дума за Мило Борисов – предприемач, иноватор и защитник на таланта. Впечатление ми направи, че брандът му Palms Bet и името на Борисов все по-често се явяват като генерален спонсор на различни спортни събития, клубове и индивидуални спортисти. Този факт подбуди интереса ми и реших да получа повече информация по темата. Оказа се, че финансова, маркетингова и морална подкрепа от него към момента получават ПФК Левски, Българска федерация по художествена гимнастика, Златните момичета и други.

По официални данни и публикации става ясно, че благодарение на това партньорство родните ни таланти получават нужния стимул и заслужено възнаграждение. Освен спорта, бизнесменът покровителства и сферите на културата и изкуството, като създава продуцентска къща и провежда кампании за насърчаване на перспективни български творци.

Защо ви споделих тази информация? Поради две основни причини. Първата е, че открих в Мило Борисов добрия пример на меценат, използвайки всички налични средства – парични дарения, влагане на умения и опит, отделяне на време за дадена кауза. А втората – че ни е заложено да бъдем добри едни към други и да си помагаме – чрез доброволчество, обучение, включване в организации или където сметнем, че сме полезни. Важното е да го почувстваме със сърцето си и да го правим с желание и отговорност.

Comments