TikTok с филтри за ключови думи и родителски контрол

Walio, 21 юни 2022, Коментарите са изключени за TikTok с филтри за ключови думи и родителски контрол
Categories: Мисли
Tags: , , , ,

TikTok е една от най-популярните видео платформи в света. Поради тази причина китайската компания сега планира няколко промени, които се отнасят до въпроса за защитата на младите хора.

През този месец TikTok потвърди, че ще предложи подобрена защита срещу скрита реклама в бъдеще. Освен за възрастово ограничение се говори и за филтър по ключови думи. Тези мерки са спешно необходими, тъй като видео платформата беше силно критикувана преди известно време.

TikTok направи малки промени в миналото. Но сега предстоят по-драстични стъпки. Според TikTok новите функции ще бъдат въведени до края на 2022 г. Видео платформата е одобрена за лица над 13 години. Но тъй като все повече млади потребители са ентусиазирани от приложението, добрата защита на непълнолетните е абсолютно необходима. Доставчикът иска да проучи тази критика и сега представи нова концепция за ефективна защита на по-младата публика.

Затова TikTok планира да наложи възрастово ограничение на всички клипове със съдържание, неподходящо за непълнолетни потребители. TikTok все още не е предоставил по-точни дефиниции на видеоклиповете. Доставчикът обаче подчерта, че особено младите потребители се възползват от разпоредбите. Затова компанията иска да използва целеви опции за филтриране в бъдеще.

Втората опция дава на потребителите възможността да блокират конкретни хаштагове. Тази мярка трябва да помогне да се консумира по-малко съдържание по конкретни теми в бъдеще. Ако потребителите блокират определени ключови думи, те повече няма да получават предложения за клипове със съответния хаштаг.

Comments