Кога спираш да се влияеш от тенденциите?

Walio, 05 май 2015, Коментарите са изключени за Кога спираш да се влияеш от тенденциите?
Categories: Мисли
Tags: , , ,

В живота на всеки един човек в по-зряла възраст настъпва момент, в който спира да се влияе до такава степен от световните тенденции, течения и влияния в каквато и да било насока. Знаете ли кога настъпва този момент? Аз мога да ви кажа, защото вече го изпитвам на собствен гръб.

Отговорът е: когато усетиш, че започваш да остаряваш…

На 40-50 години вече не е прилично да се обличаш по определен начин дори да следиш тенденциите в модата и да си харесал нещо. Най-малкото тялото ти не е същото, каквото е било преди 10-20 години. Ставаш по-консервативен откъм облеклото си, пазиш се по-зорко и следиш здравето си. Неизбежно е.

o-OLD-MAN-TECHNOLOGY-facebookЩо се отнася до новостите в областта на технологиите, тук положението е малко по-различно. Един по-възрастен човек дори да има доброто желание няма как да е наясно с всичко. Промените настъпват толкова бързо и толкова неусетно, че въпреки стремежът ни, се оказва някак си невъзможно да вървим напред редом с младите. Темпото ни е естествено по-бавно и волно или неволно изоставаме.

При музиката положението е още по-контрастно. Знаете ли защо? Защото повечето хора имат изпълнители или групи, които харесват и са им фенове от години наред. Как да кажа… всяка поколение има своите звезди, с които е отраснало. И тъй като разликата между поколенията все повече се стеснява през последните десетилетия, все по-големи са и различията между хората в тази област. Така е и с книгите между другото. Но нека не забравяме, че в двете сфери на изкуство, както и в други винаги има непреходни класици. Тях не ги причислявам към модерните и определящи съвремието тенденции.

Comments