Пътят към успеха

Walio, 20 април 2015, Коментарите са изключени за Пътят към успеха
Categories: Мисли
Tags: , , , ,

Малцина са тези, които успяват да се издигнат над средното ниво, а именно това е нужно, за да пожънеш небивал успех. Ето защо върхът е запазен само са най-добрите от най-добрите. Тук не говорим обаче за успех на някаква средно ниво, а за такъв от висша класа, който те отличава от останалите, прави името ти познато, заради собствената ти гениалност и идеите, които произхождат от нея.

Нcomfort-zoneапоследък е модерно да се говори за зона на комфорт. Това е едно познато за вас място, където се чувствате спокойни, там държите нещата под контрол и отсъства чувството на тревожност. Ето защо там ви е толкова удобно. Извън нея обаче е интересното, там се случват нещата, там разширявате хоризонта си, там поемате рискове и там може би ви чака успехът. Ако добре познатите ви методи не вършат работа, за да вървите напред, то тогава открийте нови.

Не спирайте да искате да се учите и то във всички аспекти на живота. Допълвайте наученото и разширявайте знанията си, защото това е пътят към успеха. Ако спрете на някакво ниво, което смятате за достатъчно, не само че ограничавате ума си, но и другите може да ви надминат. И все пак, колкото и да се учите, няма да знаете всичко. Ето защо, когато попаднете в ситуация, която не може да разрешите сами с текущите си знания, трябва да поискате съвет от някой по-запознат с материята.

Мултитаскингът е нещо твърде прехвалено в наши дни. Всъщност се смята, че той дори намалява продуктивността. Опитайте се да свършите една задача по възможно най-добрия начин без да се разсейвате. Когато вършите няколко неща едновременно, ограничавате способността си да се фокусирате върху отделна задача, което означава, че я изпълнявате не по най-добрия възможен начин, т.е. посредствено.

 

 

Comments