Знаете ли какво впечатление оставяте?

Walio, 23 октомври 2014, Коментарите са изключени за Знаете ли какво впечатление оставяте?
Categories: Мисли
Tags: , , , ,

Никой не иска да остави лошо впечатление. Никой не го желае, но пък често се случва, волно или не…

Затова е важно поне от време на време да обръщаме поглед към себе си и да се поглеждаме отстрани. Малко са уменията, които са по-полезни от това да знаем какво впечатление оставяме. Така по-добре и по-правилно се ориентираме кои наши качества хората ценят и предпочитат и върху кои може би няма да е зле да поработим.

firstimpressionНе е лесно да стигнете до подобна информация, защото, за да оставите първо впечатление у някого, най-вероятно тепърва се запознавате с него. И ако тепърва се запознавате, най-вероятно все още се притеснявате един от друг и не сте готови да си кажете недостатъците. Пък и наистина не е прилично да току що да се срещнете с някого и да му подадете ръка с думите: „Здравей, аз съм Валентин. Какво те дразни в мен?“

Затова можете да попитате някой по-близък ви приятел дали си спомня какво му е минало през ума, когато сте се запознали за първи път. Той би трябвало да бъде отровен с вас и да ви даде полезни насоки в това отношение. Също можете да помислите дали вие самите смятате, че има нещо у вас, което може би не е във ваша полза и ви вреди. Какво смятате за стила си на обличане, подходящ ли е? Ами, начинът ви на говорене? Употребявате ли диалектни думи, или се стараете да говорите правилно? Правите ли често обещания и спазвате ли ги, или думите ви отлитат с вятъра? Интересувате ли се от чуждото мнение, вслушвате ли се в него? Помагате ли на другите, любезен ли сте и т.н.?

Може би, ако искрено отговорите на тези и още въпроси, ще разберете какво впечатление оставяте след себе си.

Comments