Силата на потребителското мнение

Walio, 07 октомври 2014, Коментарите са изключени за Силата на потребителското мнение
Categories: Мисли
Tags: , , , , ,

Клиентът е винаги прав! Това е златното правило на днешното капиталистическо общество. Затова и всяка фирма се стреми към пълно удовлетворяване на потребителските нужди, потребности и желания.

Защо? Разбира се, за да са доволни хората и да продължават да купуват определения продукт. Всеки производител или търговец се стреми да има повече и по-активна клиентела.

Consumer-Products-CapabilitiesИма обаче още един фактор, който остава леко скрит понякога, но на който също трябва да се обръщаме внимание. Днес, повече от всякога за фирмите е полезно да се ангажират с потребителското мнение. Вижте мен! Имам си блог и собствено пространство в Интернет. Мода да пиша за каквото и за когото искам. Мога да споделям от какво съм останал доволен и от какво разочарован. Ако ви кажа, че в еди-коя-си бутка правят най-вкусните сандвичи на света, няма ли да пожелаете да ги опитате? Може би, да, а може би не. Но най-малкото ще разберете за мястото, нали? А много фирми се борят дори само за това хората да ги познават и да знаят за съществуването им.

И не само това. Много хора споделят мнението, препоръките или недоволството си от какво ли не. Някои го правят като мен в блогове, а други – в социалните мрежи или в затворена приятелска среда. Важното е гласността, която се дава на обществото. Такава нямаше преди 20-25 години, но я подкрепям. Когато хората са обединени, те се превръщат в голяма сила. Когато хората споделят един с друг потребителския си опит, те могат да влияят на развитието и действията на дадена фирма. Не сте ли съгласни?

Comments