Закупуване на остров – какво трябва да знаем? (част 2)

Walio, 23 януари 2022, Коментарите са изключени за Закупуване на остров – какво трябва да знаем? (част 2)
Categories: Мисли
Tags: , , , ,

Предния си блог завърших със заключението, че всеки може да си закупи собствен остров. Днес ще продължа темата с това, какво трябва да вземем предвид, за да се доближим до тази мечта? Ето няколко наистина практични съвета в случай, че сте решили да закупите остров през новата година.

• Трябва да уточните дали изобщо можете да получите разрешение за строеж на този остров. Защото да се наложи да живееш като Робинзон Крузо в дългосрочен план може бързо да превърне мечтата в кошмар.
• Наличието на медицинска помощ е от съществено значение. Трябва да има предвидени въздушни, земни или водни коридори за бързото и лесно пристигане на спешен екип.
• Самата природа също може да бъде решаваща. Местните животни като отровни змии или насекоми могат да превърнат острова в кошмар.
• Достъпът до острова е друг изключително важен аспект. Ако няма пристанище или място за кацане, стигането до там става много сложно.
• Прясната вода също е от основно значение. Дори и за известно време да можете да се справите без неща като телефон, електричество и т.н., когато става въпрос за вода, ситуацията е много различна.
• Климатът също играе важна роля. За закупуване се препоръчват само острови с умерен климат. Трябва внимателно да следите и прогнозата за времето.

Не на последно място, тук трябва да се изчисти един мит. Много хора погрешно вярват, че животът на остров е напълно изолиран, но разбира се почти винаги има съседи и други хора наблизо. Това е хубаво нещо, в края на краищата вие сами сте зависими от пазаруването на хранителни стоки, гориво и т.н. Може да има и нежелани гости като разбойници и пирати: затова дори и да можете да си го позволите, никога не трябва да обзавеждате имота си на остров твърде луксозно.

Comments