Частен остров не само за VIP личности (част 1)

Walio, 16 декември 2021, Коментарите са изключени за Частен остров не само за VIP личности (част 1)
Categories: Мисли
Tags: , , , ,

Моята къща, моята кола, моят остров. Прави ли ви впечатление, че въпреки пандемията и кризата много световни, а и някои наши популярни личности, бягат от мрачната действителност на някой красив екзотичен остров? И докато някои са просто на почивка, други са собственици на мечтания оазис.

Притежаването на частен остров бързо се превръща в задължителна за VIP персони и милиардери. Поверителността, изключителността на напълно частна зона само за приятели и семейство: Но частният остров не е само идеалното убежище за звездите. По света има много малки частни райски места като Карибите – далеч от всичко и достъпни за всички. Е, почти всички.

Модата на частните острови процъфтява през последните години. В миналото малцина са притежавали частен остров. Може би най-известният от тях е Аристотел Онасис, гръцкият корабен магнат, който купи остров Скорпиос и се ожени за своята съпруга там. Първата холивудска звезда, която купи частен остров, беше Марлон Брандо. Неговият остров е Тетиароа във Френска Полинезия.

Днес купуването на остров е почти навик. Списъкът с ВИП лица и милиардери, които притежават частен остров, е дълъг. Понякога служи и като луксозен подарък. Например Анджелина Джоли подари на бившия си съпруг Брад Пит остров Петра във формата на сърце и с два имота от любимия му архитект Франк Лойд Райт за неговия 50-и рожден ден.

Според проучване на Scenari Immobiliari броят на островите за продажба се е утроил през последните няколко години, докато цената им намаляла. Значи има острови на цена от около 50 000 евро. Остров Чандлър в американския щат Мейн дори може да се вземе за по-малко от 30 000 долара. Така че не е нужно да сте мултимилионер, за да изпълните мечтата си да притежавате собствен остров.

Comments