Синият скорпион помага на болни от рак вече и в България

Walio, 18 ноември 2013, Коментарите са изключени за Синият скорпион помага на болни от рак вече и в България
Categories: Мисли
Tags: , , , ,

Днес няма да си говорим нито за политика, нито за икономика, нито за пари, а за здравето, защото без него, всички те, че и още много други аспекти от съвременната ни действителност се обезсмислят.

IMG_4983На 14 октомври в България бе официално представено лекарството „Видатокс“, което на вас може да не ви говори нищо, но за онкоболните е още една надежда, още една светлинка в мъглата и тъмата, обгърнали Здравната каса. Създателят на препарата е не кой да е, а племенникът на кубинския синоним за революция – Фидел Кастро. Официалното събитието уважиха още Тересита Капоте, посланик на Кубинската република, Светльо Кантарджиев, Елена Банова, както и представители на медицинската общност у нас.

Медикаментът се получава от отровата на син скорпион, известен под наименованието Rhopalurus junceus. Насекомото обитава изключително и само остров Куба, а отровата му се тества още от 1991 година, за да стане ясно днес, че тя действа изключително благоприятно върху цялостното състояние на онкоболния.

В България лекарството се внася и разпространява от фондация „Неогенезис“, която е основана от журналистката Елена Банова, сблъскала се два пъти с „чумата на 21 век“. Организацията е неправителствена и още едно доказателство, че у нас всеки друг помага на болните, но не и здравеопазването…

 

Comments