Като не ви харесва, емигрирайте

Walio, 04 ноември 2013, Коментарите са изключени за Като не ви харесва, емигрирайте
Categories: Мисли
Tags: , , , , ,

emigr

Българската и европейска общественост бяха скандализирана през изминалата седмица от това дръзко и плоско изказване на Стати Статев, ректор на УНСС, един от най-големите и престижни университети в България, по повод набиращите отново скорост у нас протести срещу властта. И тогава, драги, на кого по-точно ще преподавате, след като алепирате кадърните и младите да бягат към терминали 1 и 2?

Правдиво преди време бивш кмет на Сливен, г-н Христин Петков, бе отбелязал, че за да приключи Преходът у нас, първо трябва да променим начина си на мислене, да настроим съзнанието и делата си в градивна посока.

Иначе как бихме могли да пордължим напред, при положение че поглеждайки 24 години назад, виждаме постоянно пребоядисване, популизъм, безброй безумни изказвания като горецитираното, милиони българи зад граница и още 100 пъти по толкова, които изчакват удобна възможност, за да го сторят.

Наистина ли всички, които не са съгласни със статуквото трябва да емигрират? Не е ли по-добре активно да изразяваш несъгласие, стачкувайки, отколкото пасивно да се примириш, че „в България нищо не може да се промени“ и да си стегнеш куфарите?

Скъпи г-н Статев, сигурна съм, че 99% от възпитаниците на Университета за национално и световно стопанство са посрамени до болка от думите ви, както и всички мислещи трезво българи!

Като не ви харесва на вас, че младите се бунтуват и не се предават, вие емигрирайте от ректорското място!

 

Comments