Потвърдено: Видеоигрите са полезни

Walio, 26 август 2021, Коментарите са изключени за Потвърдено: Видеоигрите са полезни
Categories: Мисли
Tags: , , , ,

Алилуя! Най-хубавата информация, която прочетох днес и веднага бързам да споделя с вас – видеоигрите са полезни. Значи всички прекарани часове пред монитора не са били напразни. Оказа се, един вид, че както аз, така и много мои връстници, наши предшественици и бъдещи последователи всъщност не сме си губили времето в убиване на зомбита, а сме спортували.

Извинете превъзбудата ми, сега ще ви обясня по-ясно. Според проучване, с което може да се запознаете ТУК, мастърите на джойстика всъщност успяват по-успешно да се адаптират към нови и различни ситуации в движение. Освен това, геймърите по-бързо усвояват умения и знания, тоест развиват мозъка си по-добре.

От моята лична позиция пък мога да оборя и твърдението, че видеоигрите пречат на социалните контакти. Всъщност едни от най-близките ми приятелства и то още от детство, са се зародили покрай общото ни хоби и страст.

Противно на очакванията, че с видеоигри се затъпява, всъщност, единствената отрицателна следа от тях е, заседналият начин на живот. Но и тук има светлина в тунела. Изследователи от университета в Бат препоръчват да се набляга на активните видеоигри – тоест при тях играчите, за да отбележат точка например, трябва да се раздвижват и изправят.

Същите учени са установили, че по този начин заниманията са сходни с тези от пътеката за бягане. Кръвното налягане, сърдечната честота и количеството кислород са почти идентични, ако трябва да бъдат съпоставени двете активности. Колкото и нереално да звучи, видеоигрите са подходящи и за страдащите от Диабет Тип 1, защото спомагат за спадането на кръвната захар.

Comments