Няколко облачни услуги, които да използвате

Walio, 28 август 2014, Коментарите са изключени за Няколко облачни услуги, които да използвате
Categories: Мисли
Tags: , , , , ,

Облачните услуги  направиха голяма услуга на много фирми, било то малки, големи или средни. Смея да твърдя, че улесниха работата им и подобриха комуникацията между хората, които работят по едни и същи проекти.

Споделените документи, таблици, графици, календари и т.н. позволяват по всяко време да проверим докъде е стигнала дадена задача. Можем да редактираме, добавяме, изтриваме и какво ли още не много бързо, а промените ще се видят от всички заинтересувани веднага щом влязат в системата. Да не забравяме и че съхраняваме важната за нас информация на още един допълнителен ресурс, а това е винаги полезно.cloud

Освен всичко повечето облачни услуги се предлагат безплатно с ограничение на количеството памет, което могат да съхраняват. Dropbox например ви предлага 2 GB памет, която да пълните и споделяте, както и колкото ви харесва. Изпращал съм много снимки на приятели по този начин. Имайте предвид обаче, че линкът със снимките (ако продължим с този пример) е активен, докато вие не изтриете тези снимки от акаунта си.

Друга облачна услуга, до която често прибягвам, е разработка на google. Може би вече се досетихте, че става дума за google drive. Там имате цели 15 GB на разположение и споделянето между повече хора е по-лесно, защото мисля, че повечето от нас вече имат google регистрации и следователно няма нужда да се създават нови акаунти.

Чувал съм и за една руска облачна услуга на име Яндекс Диск, но признавам си, че не съм я изпробвал лично. Който иска може да опита и нея. Междувременно да не забравяме, че ABV също имат своя DOX, чрез който да споделяте фаилове. Все си мисля обаче, че той не е много удобен.

Няма да задълбавам повече. Важното е да знаете, че има разнообразие от облачни услуги и да свикнете да ги използвате. Полезни са, но не забравяйте, че изискват постоянна връзка с интернет.

Comments