Модата и моделите в България

Walio, 01 август 2014, Коментарите са изключени за Модата и моделите в България
Categories: Мисли
Tags: , , , ,

Depositphotos_2542473_FashionСигурно сте забелязали, че от едно известно време насам, модата в България не е на кой знае колко високо ниво. Да, имаме няколко по-известни дизайнери, и доста бутици, от които най-различни объркани девойки да пазаруват скъпи неща, без да съзнават като се погледнат в огледалото, че им стоят зле.

Не знам как се случи този тотален спад в българската модна индустрия, но е факт, че откакто врати затвориха няколко модни агенции, начело с Джей Моделс, преди около десет години, нещата вървят надолу за целия бранш. Дали парите секнаха, дали пазарът се сви покрай наближаващата финансова криза или друго – не знам.

Днес, през 2014 г., нещата бавно се възраждат, и както можем да видим по списанията, модните агенции и българските модели вече не са чак такъв кът. Въпреки това обаче, за да се достигне нивото, което имахме преди години, в края на 90-те, вероятно ще мине още доста време. И не че очаквам София или Пловдив да станат новите Милано и Париж в модата, но все пак смятам, че имаме много какво да дадем като нация в това отношение.

Най-малкото можем да се похвалим вероятно с най-голям брой красиви девойки на глава от населението в Европа. Това може да ви звучи нескромно, но само ако не сте прекарвали известно време в Западните европейски страни, където хубавите момичета са такава рядкост, че като ги видиш няма как да не ги загледаш ;)

Comments