Евро“визия“ 2014

Walio, 13 май 2014, Коментарите са изключени за Евро“визия“ 2014
Categories: Мисли
Tags: , , , ,

Хомосексуализмът е познат от дълбока древност. Ако някой от читателите на блога ми е запознат с естетическите възгледи на древните гърци, няма как да не знае, че една голяма част от заможните люде и членовете на Сената в повечето случаи са си взимали не любовница, а любовник. Мъжкото тяло е било далеч по-почитано от женското. Не само защото мъжете са имали свободата да ходят по-разголени и да излагат плътта си, но и са имали позволението да участват в спортове и игри, които извайвали допълнително мускулите им. Жената от своя страна не се е ползвала с такива привилегии, при това и фигурата и се разваляла след ражданията. Оставям на страна разбирането, че жената е безправно лице, зависещо от волята на мъжа си, в чиито ръце е съсредоточена властта.

До днес обаче светът се е изменил много в морално отношение. Християнския свят се придържа и толерира единствено хетеросексуалните двойки. А  и е безспорно, че човешкият консерватизъм отдаван не гледа с добро око на афиширането на различното. Всъщност повечето хора нямат нищо против него, но не й да се парадира на обществено място.

Именно за това и конкурсът „Евровизия 2014“ бе следван от скандали. Първо защото бе спечелен от Австрия, представлявана от травестита Кончита Вюрст, който се появи на сцената в женски дрехи, но с брада.

От една страна различното винаги е зрелищно, а публиката обича шоуто. Може би това е причината на повечето хора да им е направило впечатление. А може би все пак вотът тази година не беше геополитически, а изцяло политически и социален, сякаш от Европа точно в този момент са решили да покажат пред света колко са толерантни.

При цялото ми уважение на мен ми се стори малко странно. Гледах и не знаех как да реагирам. Дори и сега не знам каква оценка да поставя. Като цяло смятам, че песента е много хубава, а Евровизия си е конкурс за песен. От друга обаче – „евро“ – „визия“, мисля, че човекът можеше да се представи визуално по друг начин.  Ето ви и песента:

Comments