Един ластик върши чудеса

Walio, 25 юни 2020, Коментарите са изключени за Един ластик върши чудеса
Categories: Мисли
Tags: , , , , , , , ,


Предполагам, че повечето вас, които четете блога ми, прекарвате голяма час от деня си седнали. В комбинация с неправилната поза от постоянното взиране в дисплеи и монитори, подлагаме гръбнака си на сериозно изпитание. Именно тези ежедневни рутини довеждат и до болки в гърба. Тъй като е трудно в динамика на деня да ги контролираме, то може да направим нещо, което да ги облекчи – тренировки с ластици.

Чували сте за спорт с ластици, които най-вече са приложими за оформяне на седалищните части и бедрата. Днес обаче ви представям и една друга алтернатива за тренировка на горната част на тялото. Тя е подходяща както за мъже, така и за жени, които искат да премахнат сковаността си и да укрепнат гръбначните мускули.

Интересното тук е, че самите упражнения се правят със собствена сила, тежест и … ластици. За подобен вид тренировка ластици можете да намерите в големите спортни магазини. Там ще се сблъскате с разнообразие от видове, големини и натоварване. Препоръчвам като за начало да използвате ластик с дължина от 104 см и тежест от 9 до 15 кг. В по-късен етап можете да увеличите съпротивлението до 25 или 35 кг.

Добавям ви линк с видео упражнения, които аз смият правя поне веднъж на ден. Не отнемат много време, а резултатът е чудесен. Препоръчвам го на всички офис хора и такива с болки в гърба.

https://www.youtube.com/watch?v=RqT0kT3up9c

Comments