Има ли пол шофьорлъка

Walio, 06 юни 2019, Коментарите са изключени за Има ли пол шофьорлъка
Categories: Мисли
Tags: , , , , , ,

Всяка сутрин като тръгна за работа се въоръжавам с адско търпение. Идва ми да започна да практикувам йога, за да съм в хармония със себе си. Сигурно си мислите, че съм от хората, които не си харесват работата, но не е тъка. Търпението ми е необходимо за да се справя с трафика сутрин.

Имам чувството, че всеки е станал със задните си части нагоре, вички са намръщени, заспали. Всеки прави рязки маневри, рядко подкрепени с мигач. Онзи ден ми се случи една млада дама да ми засече пътя, когато й сигнализирах с клаксона, да ви кажа честно, това което излезе от устата й не бих могъл да го повторя. Доста груб речник, който за мен е непознат. Реших да не обръщам внимание на вулгарният й език и си продължих по пътя. После прочетох в новините поредния бой на пътя заради отнето предимство, само че този път единия от участниците се оказва дама. Не толерирам насилието по никакъв начин, дори го отричам, смятам, че интелигентните хора могат да се разберат, чрез диалог. Най-лесно е да излезеш и да ступаш някого и да си тръгнеш. Особено, когато потърпевшият е жена е недопустимо. Няма значение, че повечето дами се държат по-вулгарно и цинично дори от мъжете, все пак са жени, по-слаби са и не бива да се упражнява каквото и да е насилие срещу тях. Не слагам всички под общ знаменател, но хайде признайте, че поне веднъж днево има някоя дама, която си говори по телефона и не зачита останалите участници в движението. Мъжете също го правят, не отричам, особено онези с по-скъпите коли, които си мислят, че те са господарите на пътя. В никакъв случай не смятам, че жените са по-лоши шофьори от мъжете, но смятам, че се разсейват много по-лесно и от там се създават предпоставки за ПТП. Но все пак шофирането не зависи от пола на водача, а от интелектуалното и психичното състояние на шофьора. Според мен трябва да се правят психотестове и за водачи с В категория, но не пародията, на която сме свидетели при С категория.

На пътя трябва да има толерантност, не може да нападаме всеки, който ни е препречил пътя, отнел предимството или ни е забавил на някое кръстовище. Трябва да има култура на шофиране, без значение от пола на водача. Няма човек, който да не е изпадал в ситуация, в кято да е притеснен, да го боли нещо или да е стресиран от нещо, случващо му се в личен план, тогава не следим особено внимателно пътната обстановка, затова трябва да има разбиране и толерантност, а не саморазправа. Без значение от какъв пол си, бъди либерален.

Comments