Да не забравяме от къде сме тръгнали

Walio, 22 август 2019, Коментарите са изключени за Да не забравяме от къде сме тръгнали
Categories: Мисли
Tags: , , , , ,

Свикнали сме да запомняме нашите родни футболисти не толкова с таланта си, колкото със завоеванията си. Или по-точно казано, с жените, с които излизат. То затова и родния футбол е на това ниво.

Все пак обаче има футболисти, които не просто са много талантливи, успешни и богати, но и си остават много човечни. Не забравят от къде са тръгнали и не се главозамайват от славата. Един такъв пример е футболиста Мохамед Салах. Той е играч в Ливърпул, има страхотно семейство и се оказва, че всъщност е един истински джентълмен и е готов да помогне на всеки в нужда. Скоро както си шофирал бил забелязан от свой 11- годишен фен. Детето толкова се развълнувало, че видло своя идол, че тръгнал заедно с брат си да тича след колата, за да помаха на футболиста. Само, че докато тичало, момчето се ударило в стълб и си счупило носа, Мохамед Салах видял в огледалото какво се случва и обърнал колата за да види, дали юнака е добре. Освен, че му помогнал, най-охотно си направил снимка с двамата братя. Децата били толкова щастливи. Родителите на момчетата благодарили на футболиста, за проявените грижи в социалните мрежи, те също били възхитени от проявата му и дори казали, че момчето забравило за болката и въпреки, че носа му е счупен, си заслужавало. Какво по-хубаво от това да дариш истинска радост на едно дете. Това се оказва, че не е единствената проява на човечност от страна на Салах. Също така той дарява над 3 милиона долара за възстановяването на онкологичния център след терористичния акт в Кайро. Единственото, което можем да направим е да кажем едно огромно браво и благодаря на този невероятен човек, който показва, че славата и парите не е задължително да те променят, ако си истински чвек.

Аз съм много развълнуван от проявите на Мохамед Салах, защото това показва, че все още има хора с морал и ценности, които не могат да им бъдат отнети. Дано е пример за много деца.

Comments