Тримери за трева за вашата градина? Трябват ли ви?

Walio, 28 февруари 2017, Коментарите са изключени за Тримери за трева за вашата градина? Трябват ли ви?
Categories: Мисли
Tags: , , , , ,

Имаше време, когато живеех в апатамент и поддръжката на градина не ме вълнуваше особено. Междублоковите пространства се обслужваха от общинските служители, като асоцияцията ми с това винаги е била за невъобразимия шум, който издваха огромните им косачки за трева. Но те изполваха и тримери за трева, което беше по-приемливо. След време, когато се преместихме да живеем в къща с приятен малък двор, който съпругата ми декорира доста усешно, ми се наложи да се запозная с вариантите за косене на тревата.

Това, което отличава тримерите за трева от по-разпространените косачките  за трева, е тяхата лекота и възможността лесно и свободно да се работи с тях. Те са предназначени за по-малки тревни площи, трудно достъпни места и неравни терени. Съвременните продукти, предлагани в каталога на Зелена линия, предоставят на всеки градинар, любител или професионалист, мощност, удобство за работа и прецизност.

Стане ли дума за косене с тримери за трева, точно тези им характеристики ме накараха да се насоча към тях. Естествено, всеки отделен продукт е най-подходящ за опеделени условия и при избора на вашите тримери за трева трябва да се съобразите с големината и особеностите на градината си. Много хора отричат качествата им за косенето на целия двор, като според тях, те са предназначени за обирането само на по-труднодостъпните места. Аз лично не съм съгласен с това твърдение и намирам косенето на малкото си дворче с тримера за много лесно, удобно и бързо.

Както вече казах, продуктът, който ще си вземете, трябва да е съобразен с условията във вашия двор или градина. Нещата, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате тримери за трева са няколко. На първо място мощността – разбира се, колкото е по-голяма и колкото е по-бързо ускорението, толкова по-добре за вас. Следва обсега на острието. Също така самият начин, по който се коси тревата, може да е различен, съответно с корда или острие. Тримери за трева с корда са предназначени за по-труднодостъпни места и трева, докато остритетата се справят добре с бурени и храсти.

Лично аз се възползвах от продуктите в каталога на Зелена линия и останах повече от доволен от големия избор, който позволява да намерите най-подходящите тримери за трева за вашите нужди.

Comments