Реалити форматите и малолетните

Walio, 28 ноември 2014, Коментарите са изключени за Реалити форматите и малолетните
Categories: Мисли
Tags: , , , , , , ,

singing-showВсяко младо момиче или момче си мечтае да бъде специален, да изпъкне над приятелите си като бъде герой, известна личност или просто популярен. Мисля, че преди не беше така. Но днес, откакто навлязоха онези американски колежански филмчета, училищните взаимоотношения доста се измениха.

Един от начините да бъдеш известен е като станеш част от телевизионно предаване. А именно това позволяват музикалните реалити формати в България, но и по света. Всъщност срещу тях нямам нищо против, наистина. Харесвам ги и дори ги следя, защото мисля, че всеки талантлив човек, който не е имал в живота си възможност за изява поради една или друга причина, сега я получава. Но съм доста против участието на лица под 16 години. Независимо от регламентите обаче такива лица, мислейки че могат да пристъпят правилата, се явяват на кастинги и очевидно добре са преценили журито и продуцентите, които уж не допускат малотени участници, а пък – ето, че всъщност пускат. Разбира се всичко е шоу, а там правила няма.!

Но се питам понякога замислят ли се тези хора, които допускат деца на сцената, дали всъщност не им правят една доста лоша услуга. По своите деца съдя, че в тази крехка възраст емоциите бързо ескалират, стават неконтролируеми. Тук се възпитават чувства като злоба, снизходителност и добро възпитание. Това е времето, когато децата трябва да са под непрекъснато наблюдение на родителите си, защото самочувствието им расте неусетно, бунтарството е присъща черта и попадната ли под лошо влияние в неподходяща среда, се губят като качествени хора. В тази възраст те не могат да определят приоритетите си, уязвими са и лесно тръгват по неправилен път. А когато се осъзнаят вече е късно.  освен това мисля, че известността в България е временна. Колко от тези деца ще станат наистина популярни. Ако не си победител, ще бъдеш забравен след седмица, най-много две.

Затова съм против лица под 16 години да се изявяват в шоубизнеса. Смятам, че трябва да си психологически зрял и с много добре вградени от родителите морални качества, за да се развиеш, без да ставаш комерсиален или смешен с изяви, които не ти отиват на възрастта.

Comments