Ако си продавате апартамента

Walio, 11 април 2015, Коментарите са изключени за Ако си продавате апартамента
Categories: Мисли
Tags: , , , ,

4746d7cb85289808314f02415adc02da178be4e1Да речем, че ще си продавате жилището по някаква причина. Има неща, които предварително би било добре да свършите, преди да сте го пуснали в продажба. Така може да го направите по-желано от страна на купувачите, а колкото по-бързо го продадете, толкова по-добре. Някои хора продават апартаментите си с години и накрая се съгласяват на по-ниска цена от няма и къде.

Домът ви трябва да изглежда добре за посетителите, които ще дойдат на оглед, затова може да го освежите малко. Това си е разход, но ако така му вземете по-висока цена, ще е напълно оправдан. Може да пребоядисате стените, да смените някоя и друга врата, входната е хубаво да изглежда представително. Също така е много важно да поддържате апартамента чист, това прави добро първо впечатление. Пипнете слабите му места тук-там, за да го направите по привлекателен и евентуално да го продадете по-скъпо.

Следващата стъпка ще я наречен деперсонализация. Това значи да приберете всички ненужни вещи от рафтовете, за да избегнете чувството за хаос. Снимки, статуетки, чашки, вазички и т.н. заминават. Мястото трябва да изглежда празно, за да може новите собственици да видят сами потенциала му, а хаотично пръснатите вещи действат разсейващо и даже дразнят окото.

Въпреки че вероятно ви се иска да продадете апартамента си без посредници, накрая ще се наложи да си наемете агент по недвижими имоти. Ако успеете да го продадете сами, ще е много добре, няма да плащате комисионна, но знайте, че сте имали огромен късмет. Хората се обръщат към агенции, защото чрез тях могат да намерят повече потенциални купувачи, а ако пазарът на имоти е в застой и вие сами се опитвате да го продадете, едва ли „новината“ ви ще стигне до толкова хора, колкото бихте желали. Затова и един агент би ви бил от полза – той ще пласира дома ви вместо вас. Това естествено си има цена, но пък така ще продадете апартамента сравнително по-бързо.

Comments