Първите дни след отпуската

Walio, 20 август 2015, Коментарите са изключени за Първите дни след отпуската
Categories: Мисли
Tags: , , , , ,

Онези първите дни на работа след лятната отпуска са най-мъчителни. На мен ми отнема седмица да се адаптирам и да вляза отново в нормален работен ритъм. Същото се получава и около декемврийските празници, където обикновено се събира и по-дълга почивка, когато се слеят дните. Но лятото като че ли го понасяме по-тежко, защото времето навън е хубаво, а ти трябва да си на работа.

ants extraordinary CoveyУж след отпуската трябва да си събрал свежи сили и да си станал по-продуктивен, но дали това всъщност е така е един съвсем друг въпрос. След една седмица отсъствие ми трябва малко време да осъзная къде съм, да си припомня докъде съм стигнал и какво трябваше да правя. При вас така ли е? В общи линии ми идва тежко в първите дни. Като мине едната седмица, тогава нещата започват да си идват на мястото и продуктивността да се покачва.

Хубаво е човек периодично да си взима един-два дена отпуска извън голямата за лятото, за да си почине. Наскоро осъзнах, че през годината работим два пъти повече отколкото почиваме, като тук броим събота и неделя, разрешената от държавата отпуска и националните празници. Нормално е да се чувстваме изтощени и да имаме нужда да презаредим батериите.

Иначе есента вече чука на вратата, времето взе малко по малко да се разваля, тук и там падат дъждове. Настроението на хората върви на залез, но ако трябва да сме позитивни, то Коледа идва само след няколко месеца и е повод за голям празник. Няма да усетите как бързо ще мине времето.

Comments