Морски съм

Walio, 13 август 2015, Коментарите са изключени за Морски съм
Categories: Мисли
Tags: , , , , , ,

Bulgarian-seasideЕх, колко е хубаво човек да се отдаде на заслужена почивка. Ако можеше вместо 20 дена, тя да бъде поне 30, нямаше да е никак зле, нали скъпи ми работещи :) Аз тази година бях на нашето Черноморие. Както знаете, там е пълно с чужденци, главно руснаци, но чувството пак не е космополитно, а чисто нашенско, т.е. усещате, че сте си в България. Доскоро не бях се замислял, че има една част от европейските държави дори нямат излаз на море или океан. Съответно, ако искат да почиват край море/океан, трябва да ходят в чужбина. В това число ние сме късметлии.

Голяма част от познатите ми избраха да отидат в Гърция през лятната отпуска и се върнаха много доволни, въпреки че знаем какво е положението там в момента. Чужденците обаче не го усещат, което е добре. Пък и внасяме средства в гръцката икономика, което ни прави още по-добре дошли. За следващата година сериозно се замислям дали и аз да не посетя Гърция – хем да видя тяхното море, хем какъв е животът там.

Иначе ние тук случихме на време, но пък във водата имаше много водорасли. Предвидливо бяхме избрали хотел с басейн, така че да можем да се топкаме в чиста вода. Половината от гостите бяха чужденци – успях да различа руска, немска, английска и румънска реч, понеже тези езици са ми по-познати. Иначе и под чадъра придобих доволен загар, въпреки че не ходя на море заради него, за разлика от съпругата ми. Повече обичам да съм във водата и да плувам.

Като се върнахме, си останахме един-два дена у дома, за да не трябва веднага след морето да ходим на работа. Така се аклиматизираме по-лесно. Съветвам ви е вие така да правите. Починах си подобаващо, но мога и още, и още, и още…

Comments