Необикновена нощ

Walio, 27 юни 2024, Коментарите са изключени за Необикновена нощ
Categories: Мисли
Tags: , , , , ,


Няма как, скъпи мои читатели, след толкова години водене на блога да не ви чувствам близки, макар и дигитално. Точно затова искам да ви споделя за едно лично преживяване, което препоръчвам на всекиго с две ръце. Толкова съм запленен, че пиша тези редове с голяма емоция.

Благодарение на приятелите ми-търсачи на приключения, се озовах във Врачанския балкан. Не бях ходил там и ми се видя доста красиво – хубаво е и вие да го видите, ако не сте. Забавното при нас не бе, че бяхме просто на разходка в планината. Всъщност прекарахме и две невероятни нощи под звездите. Но не в палатки или на открито, а в балони. Да, правилно прочетохте.

Балоните, за които ви говоря, са част от къмпинг. Те са напълно прозрачни и са разположени на завидно разстояние едни от други, за да предостави цялостно уединение на гостите си. И е най-точната и правилна стратегия, защото от опит казвам, че е необходимо.

Първо, защото успяваш да се слееш с природата и да чуеш вътрешните си потребности. Второ, защото вечерите с безброй звезди и дните със слънце, облаци и изобилие от листа те пренасят в друг свят, в който трябва да си ТИ.

Ако всичко, което ви пиша, ви звучи доста хаотично, то е, защото за първи път имам подобно изживяване и не знам как да намеря подходящите думи за него. Просто трябва да го направите. И ако искате да разберете за какво иде реч, ви споделям едно доста по-смислено видео от текста ми. То е на любимата ми поредица „Да хванеш гората“ и дава по-добра представа.

https://www.youtube.com/watch?v=Jg9bEpEjm00&ab_channel=%D0%9F%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0NOVA

Comments