Малките препъни камъчета на работа.Част 2

Walio, 12 юли 2014, Коментарите са изключени за Малките препъни камъчета на работа.Част 2
Categories: Мисли
Tags: , , , , ,

78367047-300x200Знаем, че малцина са хората, които успяват да си намерят работа, на която да ходят всеки ден с удоволствие. Най-често все има нещо, което не ни харесва и което ни кара да се изнервяме, а има и малки подробности, които наглед изглеждат маловажни, но могат да ни вгорчат деня още повече. Ето, които са според мен нещата, от които най-често ни идe да си изпуснем нервите, но стоически издържаме… до един момент.

Служебно или не? Това е личният ти телефон, трябва ли да провеждаш бизнес разговори по него? Това е личният ти лаптоп, трябва ли да носиш него по командировки? И да снимаш с твоя фотоапарат? Да, не всяка фирма разполага с всички тези служебни джаджи и понякога се налага да използваш личните ти вещи. Ако не е често, не е и проблем. Но всеки път?

Интернет? Понякога дори не осъзнаваме колко сме зависими от безжичния интернет… Веднъж ми се наложи да изкарам 2 месеца на работа с мобилен нет. Няма да изпадам в подробности. Само ще кажа, че всички бяхме с един принтер, към който преди имахме wi-fi връзка, а сега трябваше да си подаваме един кабел. Чаках по няколко минути да ми зареди страница в Интернет, не можех да гледам клипове, а за програмата в офиса също се искаше бърза връзка. Дори да си с железни нерви, пак няма да издържиш на такова ежедневие.

Оставям проблемите с транспорта, колегите и храната настрана. Те не са малки подробности, а по-важни неща от гореизброените.

Comments