Малките препъни камъчета на работа.Част 1

Walio, 04 юли 2014, Коментарите са изключени за Малките препъни камъчета на работа.Част 1
Categories: Мисли
Tags: , , , , ,

Знаем, че малцина са хората, които успяват да си намерят работа, на която да ходят всеки ден с удоволствие. Най-често все има нещо, което не ни харесва и което ни кара да се изнервяме, а има и малки подробности, които наглед изглеждат маловажни, но могат да ни вгорчат деня още повече. Ето, които са според мен нещата, от които най-често ни идe да си изпуснем нервите, но стоически издържаме… до един момент.

bad_jobРаботата с хора/клиенти – нека си го признаем, не всеки от нас е роден, за да бъде част от стадото. Някои просто искат да бъдат аутсайдери и си падат пó антисоциални. Ако сте работодател и усетите, че служителят ви е такъв, не му се ядосвайте. Спестете нервите и на двама ви и не му давайте да работи много, много с клиенти и други хора. Нека се задълбае в таблици, графици, поръчки и всякакви други неща, които трябва да се свършат. И могат да се свършат в уединение.

Такива ли са задълженията ти, за каквито ги мислиш? Може би си на мнение, че това не е твоя работа, но така ли е наистина. И шефът ти ли е на това мнение? Това могат да са големи спънки, които освен всичко да имат и значими последствия. Нека всичко да е ясно още от самото начало, за да си спестим бъдещите дрязги и проблеми.

Къде е това/онова? Да, офис консумативите често са проблем. Дали ги няма въобще, дали са разпръснати и не знаеш къде са, не знаеш кой отговаря за доставката им и т.н. и т.н. Досадно е, забавя се работата и в крайна сметка… се изнервяш. А е толкова лесно да се избегне този проблем…

Comments