Когато фактите говорят – и банкерите мълчат

Walio, 19 юни 2014, Коментарите са изключени за Когато фактите говорят – и банкерите мълчат
Categories: Мисли
Tags: , , , , , ,

Доколкото се знаеше вчера, Цветан Василев – банкерът от КТБ, е в чужбина. И има защо да бъде там, а още повече защо да остане. Защото от всичко, което разкрива по негов адрес тук в България, нищо чудно ако се върне да не може да си намери място.

Излязоха наяве много негови далавери, свързани с отпускане на кредити към фирми, които нормална банка изобщо не би обслужила, докато КТБ им е отпуснала стотици милиона лева. Събираеми ли са тези пари тепърва ще се проверява, но ако се съди по документалната ликвидност на тези фирми – не. Те нямат служители, нямат солидна дейност и имущество, не са подавали дори задължителния годишен отчет. Т.е. отпуснатите им средства са си изцяло в сивата икономика.
Пред КТБ вече сигурно се вият опашки от хора, които искат да си изтеглят от там влоговете. Дали обаче ще намерят парите си налични в тази банка, при положение че според разследванията на журналистите, банката е отпуснала в пъти повече кредити, отколкото законово има право?

photo_big_12797Не  че на моята възраст ме съм вярвал, но се надявах, че не е възможно финанси да бъдат управлявани по този порочен начин. Чувал съм, че има алчни хора до такава степен, но не съм смятал, че могат да се издигнат до нивото, на което е Цветан Василев, и все още никой да не ги е разобличил обществено и белезниците им да не са щракнали. Но какво ли говоря!? Въпросът е друг: Какво ще се случва от тук нататък?

Дали Василев ще се завърне на родна почва, или ще предпочете някой красив остров, където международните спогодби за екстрадиция не важат? Да ви кажа това не ме интересува, надявам се само влоговете на обикновените хора да са гарантирани и застраховани от подобни посегателства.

Comments