Една книга за съдбата

Walio, 18 май 2018, Коментарите са изключени за Една книга за съдбата
Categories: Мисли
Tags: , , , , , , ,

И ако заглавието може да звучи малко претенциозно и дори момичешко, то в книгата няма нищо такова. Става въпрос за известната вече „Облакът Атлас“ на авторът Дейвид Мичъл. Издадена през вече далечната 2004-а година, книгата представя една история за света и човешките взаимоотношения, в много различни истории и дори епохи.

Прекрасен философски роман, който говори за предопределеността и това как решенията на нашите прадеди по един или друг начин се отразяват на нашето настоящ. И как нашите решения ще окажат влияние на бъдещите поколения.

Въпросите са екзистенциални и дори ако се върнем назад в историята ще намерим подобни връзки, която не са обвързани с художествената измислица.

През 2012-а излезе и екранизацията на книгата с една дузина популярни актьори. Режисурата и прочитана следваха основната линия на книгата и в голяма степен се доближаваха до оригиналното художествено произведение, но по мое мнение книгата винаги си остава много по-хубавото преживяване от филма.

Но това е една съвсем различна тема на разговор.

Препоръчвам горещо книгата на хората, които се интересуват от подобен тип литература. За останалите… сигурно и филмът няма да ви хареса. Но все пак, пробвайте и го гледайте:

Comments