Термо фолио ли е спасението през зимата?

Walio, 08 декември 2022, Коментарите са изключени за Термо фолио ли е спасението през зимата?
Categories: Мисли
Tags: , , , ,

Използвали ли сте термо фолио? Аз разбрах за приложението му наскоро. От това, което научих, оказва се, че с него можете да пестим лесно енергия. В допълнение, поставянето на термо фолио намалява емисиите на CO₂ от помещението. Фолиото се препоръчва особено за по-стари сгради, които все още са оборудвани с прозорци с единичен стъклопакет.

Ако поставим изолационни фолиа на прозорците, не само ще намалее загубата на топлина от вътрешността, но и образуването на конденз по стъклата, както и появата на течение. Или иначе казано, през зимата загубата на топлина възниква главно през прозорците. Това е така, защото стъклото има свойството да бъде топлопроводимо. Следователно стъклата на прозорците образуват един вид студен мост навън, през който топлината може да излезе. В резултат на това стаята бързо се охлажда и понякога се образува конденз.

Термофолиото действа като рефлектор, монтиран на прозореца. Топлината, идваща от вътрешността, се отразява и се връща обратно в стаята. Това предотвратява охлаждането на прозореца. В резултат на това въздухът в интериора се охлажда по-малко. За да се постигне приятна стайна температура, едно термофолио изисква значително по-малко нагряване.

Comments