Семейни уикенди

Walio, 17 ноември 2019, Коментарите са изключени за Семейни уикенди
Categories: Мисли
Tags: , , , ,

Времето неусетно минава. Всеки, който има деца познава стряскащото чувство, което се изпитва, когато един ден осъзнаеш, че са започнали да стават по-високи от вас. Обикновено този ден идва доста след като са спряли да имат време за родителите си.

Уикендите са идеален момент за прекарване на време със семейството. Приготвил съм ви няколко идеи как можете не само да си изкарате добре, но и да създадете незаменими спомени с децата си, преди да сте започнали да им доскучавате. Можете даже да ги превърнете в семейна традиция.

Ден на полето

Това е едно от най-често срещаните занимания, ако търсите спокоен уикенд. Изберете една хубава поляна в някоя горичка извън града или до някой ручей и прекарайте време сред природата. Ако сте го правили и преди, опитайте нещо различно като пикник. Можете да си донесете топка, фризби или други игри.

Културни излети

Без значение къде живеете, можете да намерите културни обиколки, исторически обекти, музеи и други места, където можете едновременно да се забавлявате и да научите нещо ново. Можете да направите тези излети тематични. Всеки член от семейството вероятно има интереси, които биха се вписали в подобен ден. Направете списък с неща, които да посетите според предпочитанията на всеки отделен член и ги карайте подред.

Посетете зоопарк

Кой не обича животните? Разходките в зоопарка са идеално занимание за деца на почти всички възрасти, а посещенията в зоопарка чудесно си отиват със сладолед или захарен памук.

Настолни игри

Едно от най-забавните занимания като семейство са настолните игри. За да му придадете различен щрих, можете да ги комбинирате с вашия пикник извън града.

Отиване на театър

Това може би е по-подходящо за по-големи деца. Има пиеси, специално създадени да се разглеждат като семейство. Ако не откриете такава, комедиите винаги са насреща – потърсете отзиви в интернет или от приятели.

Comments