Бих отишъл в Египет

Walio, 10 февруари 2015, Коментарите са изключени за Бих отишъл в Египет
Categories: Мисли
Tags: , , , ,

Аз май не пътувам много. Наскоро го установих. Всъщност отдавна го знам, но преди няколко дни стана дума за почивки в чужбина с едни приятели и се замислих. Рядко ходя някъде извън страната, а и вече съм на възраст :) Като си помислих за пътуване, първото нещо, което ми изскочи в главата, беше Египет, без конкретна причина. Чел съм за страната, знам някои неща от обща култура.

23-egyptНаясно съм, че наскоро имаха проблеми, и все пак в моите очи това си остава страната с митове за древни цивилизации, сътворението на света, забележителности и мистериите покрай тях. Пирамидите и Свинкса са нещото, което никой турист не трябва да пропуска. Те датират от времето на Клеопатра и Александър Велики.  По тези земи някога са се подвизавали араби, персийци и римляни. Всички те са допринесли с нещо към културно-историческото наследство на страната. Представям си как посещавам Египет и претърпявам пълна личностна трансформация, виждайки колко монументално и древно е всичко там.

Пътешествието ми най-вероятно би започнало от Кайро. Чувал съм, че там има какво да се види от историческа гледна точка. По-непопулярните места също си заслужава да бъдат посетени, нали така? Почваме по-кротко, за да се подготвим за големите емоции, които ще последват. След това смятам да се отправя за няколко снимки към Свинкса и Пирамидите в Гиза, който е на 20-ина километра от Кайро. Накрая завършвам с перлата на Средиземноморието – Александрия. Там няма как да пропусна небезизвестния Александрийски фар, който заедно с Египетските пирамиди е част от Седемте чудеса на света.

Египет не е чак толкова далеч. Ей го къде е – отвъд морето. Започвам сериозно да се замислям за организиране на такова пътешествие или по-точно опознавателна мисия на древния свят.

Comments