Проект Ангел

Walio, 19 юли 2019, Коментарите са изключени за Проект Ангел
Categories: Мисли
Tags: , , , , ,

Много пъти съм губил вяра в хората и в тяхната човечност. Хиляди пъти сме ставали свидетели на лошите постъпки на наши съседи, съграждани, сънародници. Но все пак все още съществуват и добри хора, не всичко е изгубено.

Какво означава „Проект Ангел“? Това е проект, които в създаден от млад финансов консултант, а целта му е да помага на хора в нужда. Става въпрос за 40 годишен, успешен мъж, които посещава държавната болница в град Лагос. Целта му е да плаща сметката за лечението, но само на тези хора, които са достатъчно добре, за да могат да се приберат в домовете си. Например, среща се с бръснар, които казва, че е прострелян в бедрото и се налага да се моли на Господ, а да успее да си плати сметката за лечението. Нашият герой Зил, плаща сметката на бръснаря, като разбира се, не очаква дори благодарност в замяна. По този начин той изповядва повелите на християнската си вяра. След като за един ден успява да плати сметките за лечение на 8 човека, вместо усовлетворение от свършеното, Зил се чувства натъжен, заради провала на правителството в сферата на здравеопазването.

Ако си помагаме един друг, бихме живяли много по-смирено и щастливо. Трябва да сме обединени и добри, в противен случай ще бъдем смачкани.

Comments