Мотивацията

Walio, 25 февруари 2019, Коментарите са изключени за Мотивацията
Categories: Мисли
Tags: , , , , ,

След толкова много празници, студено време и тежка храна, повечето хора сме качили по някое друго килце. Но зимата все повече наближава своя край, а на нас ни се иска да поспортуваме повече в по-топлите дни, усещаме тежестта на тези „няколко“ килограма. И мечтаем по-бързо да се отървем от тях


Един ден се разрових из Интернет да разгледам за някакъв хранителен режим, който да ми помогне за тежестта в корема и някакви упражнения, за да мога бавно, но славно да въведа тялото си във форма. Попаднах на една страхотна статия за един инструктор, който помага на много хора да се преборят в борбата с наднорменото тегло, за да успее да мотивира и да вдъхнови своя клиентка, която тежала около 130 кг, той пожертвал собственото си тяло и добро здраве, за да качи 30 кг, за да може заедно да се преборят и да успеят да отслабнат. В резултат на това рязко повишаване на телесни мазнини той получил доста здравословни проблеми, високо кръвно, преддиабетно състояние, висок холестерол и каквото ви дойде на ум. Но този човек казва, че не съжалява за нищо и бил горд с постигнатите резултати. В крайна сметка, за 4 месеца успели да свалят излишните килограми, човекът спрял лекарствата и както се казва в приказките „заживели щастливо“. Няма такъв професионалист и отдаден на призванието си човек. Много малко хора биха пожертвали собственото си здраве в името на това друг човек да се вдъхнови и да получи кураж за справяне с проблемите си.

Дано има повече хора като този личен треньор. Толкова е хубаво като разбереш, че доброто все още съществува и не всички хора са егоисти. Хубаво е да знаеш, че има хора, които ги е грижа за съдбата на другите и са готови да пожертват своето благосъстояние в името на това друг човек да успее.

Comments