Судоку, тренировки за мозъка

Walio, 23 септември 2014, Коментарите са изключени за Судоку, тренировки за мозъка
Categories: Мисли
Tags: , , , ,

cuadriculaИмаше време, когато най-голямото ми развлечение, чакайки пред кабинета на лекаря или на опашка някъде, беше кръстословицата. Нали знаете, вадиш я в спешно случаи, когато губенето на време просто няма как да ти избяга и трябва да си запълниш висенето на едно място с някакво занимание. Именно за такива „спешни ситуации“ си пазех кръстословиците във вестника и винаги си носех химикал.

Така беше преди, но вече си намерих друго занимание – судоку. Когато за първи път се заех с тези цифрови главоблъсканици, ми се струваха много сложни и трудни. С времето обаче им разбрах начина на действие и започнах да ги решавам много бързо. За тези които не знаят, правилото е да напишете цифрите така, че на всяка хоризонтала, вертикала и във всеки ограден квадрат да се напишат цифрите от 1 до 9.

Сега, ако щете вярвайте съм си свалил приложение за судоку на телефона и дори понякога си нареждам онлайн на компютъра. Модерна работа, а? Вече не е нужно да си вадя смачканите листове с кръстословици, а само телефона. Тренирам си мозъка във всеки удобен случай и все още не съм загубил интерес към тази игричка.

Comments