Мислиш ли се за умен човек?

Walio, 22 октомври 2015, Коментарите са изключени за Мислиш ли се за умен човек?
Categories: Мисли
Tags: , , , , ,

С навлизането на новите технологии животът става все по-лесен. От една страна, това е добре, защото някои рутинни операции се вършат по-бързо, но от друга – не чак толкова, защото сме спрели да мислим. Дори за прости сметки използваме калкулатора на телефона, вместо да се затормозяваме да смятаме наум. Това улесняване на живота може да ни попречи да открием някой скрит талант, който да ни покаже колко умни сме всъщност. Човеко, мисли! Важно е.

Има хора, които не осъзнават колко умни са всъщност. Те се справят отлично без дори да го знаят. Може би и се подценяват, защото не виждат истинската си стойност. Ти може да си сред тях. Продължавай да четеш, за да разбереш.

Ако проявяваш любопитство към света около теб, ако бързо се адаптираш към промени, ако винаги знаеш какво трябва да направиш, когато ти поставят задача, може би си по-умен, отколкото си мислиш.

Друг знак може да бъде, че си ориентиран към постигане на цели, т.е. целеустремен си и има неща, които задължително трябва да направиш. Когато за някои определени дейности са постижения, за теб това са просто малки неща, които си свършил. Умееш да предвиждаш резултата, който ще излезе от предоставените ти възможности, и избираш онези, които най-много биха ти били от полза. Цениш времето си и го насочвам към неща, които са от значение за теб.

Твоето бъдещето е пълно с цели, които да си поставиш и да постигнеш. Ученето не спира с официалното завършване на университет, а продължава, докато си жив. Ти не чакаш знанията сами да дойдат при теб, а ги търсиш.

На теб може да си разчита – винаги си първия избор на някого, когато трябва да се свърши нещо конкретно. Това е така, защото знаят, че ще се справиш. Не си мисли друго.

И какво, припозна ли се?

Comments