COOL…T и качествената телевизия

Walio, 12 март 2013, Коментарите са изключени за COOL…T и качествената телевизия
Categories: Мисли
Tags: , , ,

cool_t_logo_btvОбичам да гледам качествена телевизия – предавания създадени от професионалисти и с високо уважение към зрителя, така че да му бъде предоставено възможно най-доброто. Малко са разбира се, тези предавания, но наскоро добавих още едно към списъка си с интересни неща, които бих гледал по телевизията – казва се COOL…T, а водещата е Петя Дикова – дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков. Любопитен факт е, че и баща й води предаване по Нова Телевизия в същия ден и час – събота, 16:00, така че са си конкуренция по рейтинг.

Гледах предаването миналата и по-миналата събота и ми се стори много интересно, информативно и с любопитни репортажи. На гости беше Любомир Христов – българският талант, отличен с Оскар за създаването на визуалните ефекти на най-касовите филми за 2012г., а вторият гост беше личният асистент на Даяна, който разказа интересни факти около характера и живота на трагично загиналата принцеса. Имаше и още много и интересни няколко минутни репортажи от света на шоубизнеса, технологиите, науката, а и не само – например имаше репортаж за строенето на къщи и мебели с изцяло естествени материали и беше показан един такъв дом в покрайнините на София. Разбира се, няма как историите да не са добри, все пак екипа на COOL T е съставен от Борислав Лазаров, Марина Евгениева, Апостол Николов и Емил Дилчев – журналисти с дългогодишен опит, които работят в телевизията и по-специално в „Новините“ може би още от създаването на телевизията.

Предаването е различно, не е клюкарско, не е женско, не е лигаво, а както казах – любопитно, интересно, забавно и отпускащо – като за събота следобед. бТВ отново са проявили усета си за това, какво е нужно на зрителите им в ефира и какво ще се хареса и са дали зелена светлина на овта приятно предаване, което май е единствено по рода си в българските телевизии. Радвам се, че инвестират в подобни български продукции и че се опитват да ни предлагат все по-качествени предавания. Знам, че тези неща струват много пари и затова се надявам, че най-накрая сагата с укриването на абонати от страна на сателитните и кабелни оператори ще приключи, и от БТВ най-накрая ще започнат да получават дължимите им суми – все пак това е вторият им основен източник на доход заедно с рекламите. Сигурен съм, че ако започнат да получават по-честен дял от печалбата, ще инвестират в още повече и по-добри български предавания и сериали.

Comments