BOSS или BOOS?!

Walio, 14 юни 2014, Коментарите са изключени за BOSS или BOOS?!
Categories: Мисли
Tags: , , , , , , , ,

Все повече стоки в магазините са чисто менте. Евтините имитации залъгват погледа ни, но не и преценката. По-внимателният потребител ще си направи труда да погледне етикета и бързо ще открие надписа Made in China или някоя допълнително добавена буква с наименованието на продукта. Дотук с илюзията, че купувате френски парфюм или италиански обувки. За съжалени у нас няма много магазини за оригинални стоки. А там, където ги има, ами, в тях повечето хора дори не могат да си позволят да влязат.

realfake1Наскоро чух от мой приятел, пловдивчанин и фен на спорта, че си купил маратонки на  Adidas в местен магазин, а след това в пътуване до София влязал в магазин на същата марка за нещо друго. Видял същите маратонки от любопитсвто ги разгледал. Не само, че били по-евтини, но и изглеждали по-качествено направени, тъй като имали някаква особеност по ръба на подметката, за която ми спомена, но нали не пазарувам много спортни стоки и не мога да ви я обясня.

А какво ще кажете за циганите, които ни срещат по улиците и ни предлагат „прясно крадени маркови парфюми „Шанел“, чичо, само за 15 лв. единия“ Чудесни парфюми наистина, само дето на кутията пише Chanelle и BOOS. А, сега ако не се сещате как се изписва правилно марката, както сте отворили Интернет проверете в Googlle :)

Всъщност тук възниква правен спор – от една страна законово нарушение няма, тъй като марката не се изпива като истинската, следователно е съвсем различна. Но от друга страна производителя, който и да е той, пак може да се подведе под съдебна отговорност заради заблуда на потребителя, че купува нещо, като го мисли за друго.

Comments